TIPS

HVORDAN UDLÆSER JEG MINE DÆK?

HVOR SKAL DE BEDSTE DÆK PLACERES?

Test viser, at uanset om bilen er for- eller baghjulstrukket, vil man opnå den sikreste kørsel med de bedste dæk på baghjulene. Denne placering er med til at sikre bilens stabilitet under manøvrer såsom opbremsning og kurvekørsel. Især på våde eller glatte veje. Det er under disse manøvrer, der er størst risiko for en udskridning, og her gælder det, at det normalt er væsentlig lettere at korrigere en understyring (forhjulene skrider) end en overstyring (baghjulene skrider).

Ved understyring skal man slippe speederen og dreje rattet i svingets retning. Denne manøvre hjælper med til med at genvinde kontrollen over bilen.

Ved overstyring er det derimod meget vanskeligere at genvinde kontrollen. Der skal gives en passende mængde gas, og samtidig skal rattet drejes samme vej som baghjulene skrider. Kun en erfaren fører kan udføre denne manøvre.

TIPS OM DÆK

Trafiksikkerhed er andet og mere end brug af sikkerhedsseler.Du kan selv gøre meget for din sikkerhed i trafikken.Vælger du at køre med dæk, der har min. 3 mm. dækmønster, kan du reducere bilens bremselængde med op til 50%.

Nedslidte dæk forøger risikoen for aquaplanning og kan medføre bødestraf Husk: Det er dine bremser, der stopper hjulene, men det er dækkene der stopper bilen!